Illustration af kvinder, der løfter vægt og er stærk

Pole fitness gør dig stærk

Pole fitness er gennem de sidste tyve år blevet en populær og anerkendt træningsform. I dag er det også en international anerkendt sportsgren, som har ambitioner om at komme med til de olympiske lege. Der findes efterhånden et hav af internationale konkurrencer, og herhjemme har vi blandt andet Danish Nationals, som bliver afholdt én gang om året.

Pole fitness er blevet populært, fordi det kombinerer styrke med fleksibilitet og akrobatik med kreativitet. At lave akrobatiske øvelser på en vertikal stang er nemlig overraskende god – og sjov – træning. Har du lyst til at opleve på egen krop, hvordan pole tricks, spins og flips kan gøre dig bomstærk? Så kan du booke en prøvetime lige her:

I pole fitness træner du med din egen kropsvægt

Som du nok kan fornemme på billedet her, så er pole fitness en træning for hele kroppen. Både overkrop, core og ben er på arbejde.

For at udføre avancerede pole-tricks kræver det styrke i alle de store muskelgrupper og styrke i de mindre muskelgrupper for at skabe stabilitet omkring leddene, især håndleddet. Udover styrke handler pole fitness også om teknik.

Pole fitness er en funktionel træning, hvor du træner med din egen kropsvægt. Bare det at klatre op i polen kræver en god portion styrke i sig selv – især hvis det skal se elegant ud. Sætter du de forskellige tricks sammen til et flow, så får du samtidig pulsen op og inkorporeret cardio i din træning. Af samme grund siger mange poledansere, at de er i deres livs bedste form.

Skal du være med? Vi oplever, at mange holder sig tilbage på grund af tre myter, som vi afliver ned af siden her.

Myte #1

Pole fitness er kun for de unge og slanke

Vi møder tit denne myte, så lad os starte med at punktere den med det samme:

Pole fitness er for ALLE.

Alle former for kroppe og alle former for aldre – vi har eksempelvis elever fra 16 år og op til 45 år, og der findes poledansere i 60’erne, der vinder pole-konkurrencer. Uanset hvordan man ser ud, så er det god træning for kroppen og et mentalt frirum for sindet.

Tre grunde til du kommer af sted hver gang

1

Det er super sjov træning

Glem alt om at stå på løbebåndet og kigge skiftevis ud af vinduet og ned på timeren på displayet! Træner du pole fitness glemmer du alt om tid og sted og har det sjovt, imens din krop træner. Det er desuden en ret magisk følelse, når man lykkes med et nyt trick og er blevet dét stærkere.

2

Vi har et fantastisk fællesskab

Selvom pole er en individuel træningsrejse tilpasset din krop, træner du sammen med andre, som går igennem de samme udfordringer. Hos Pole Academy er vi taknemmelige for, at vi sammen med vores søde elever har skabt et trygt og rart miljø og et fantastisk fællesskab.

3

For mange er det
mentalt frirum

Hjernen kan egentlig kun fokusere på én ting ad gangen. Især når vi hænger på hovedet eller i én arm midt i et spin. For mange af vores elever er pole fitness en tiltrængt pause i hverdagen og et mentalt frirum, som giver energi, grin og glæde.

Myte #2

Man skal være stærk, inden man starter

Måske har du set billeder af poleartister, der hænger på hovedet i polestangen og tænkt: ”Det kommer jeg da aldrig til. Jeg må lige en tur i fitness-centreret, før jeg kan starte!”

I virkeligheden er pole fitness så god træning i sig selv, at du ret hurtigt udvikler den nødvendige styrke og teknik for at kunne lave mange af de akrobatiske tricks. Vi oplever tit, at vores nybegyndere er lidt overraskede over, hvor hurtigt det egentlig går.

Af selv samme grund er dette et af vores kernemottos:

Man behøver ikke at være god for at starte, men man bliver nødt til at starte for at blive god.

Opbyg styrke med disse hold

Hos Pole Academy har vi sørget for et bredt udvalg af holdtyper, som alle supplerer hinanden godt, og som alle på hver sin måde er med give dig de færdigheder, der skal til for at blive en dygtig poledanser. Tag med på disse tre hold, og bliv bomstærk lynhurtigt:

Pole (level 1, 2 og 3)

Hvis du kun har tid eller overskud til at tage med på pole-teknik-holdende, så fortvivl ikke. At træne med polen og din egen kropsvægt er træning nok i sig selv til at opbygge styrke til de mange flotte tricks og spins.

Fitness

På dette hold vil der være fokus på puls-, konditions- og styrketræning. Her vil du få opbygget ekstra styrke, så dine spins og tricks vil blive nemmere at udføre til dine pole-teknik hold. Alle kan være med.

High Puls

High Puls er et hold med 30 minutters effektiv træning, som både styrker din muskelstyrke og kondition. Der vil være minimal af pauser, så du får mest ud af træningen.

Myte #3

Pole fitness er kun for kvinder

Her er endnu en sejlivet myte, som det er på tide at give helt slip på: pole fitness er kun for kvinder.

Idéen kommer måske fra dengang, man kun forbandt pole dance med strip, men de dage er for længst ovre – er de ikke?

Vi har flere mænd på vores pole-hold, som både nyder at opbygge styrke gennem pole fitness og danse gennem pole dance.

Gik du glip af dengang danske Magnus Labbe gav den gas som spiderman i ’Danmark har talent’? Se eller gense det flotte show her.

Pole fitness

Hvad er forskellen på pole fitness og pole dance?

Ordene taler ret meget for sig selv. Pole dance har mere fokus på dans, hvor pole fitness har mere fokus på fitness. I forbindelse med at pole gik hen og blev en populær træningsform, var der mange, der havde brug for at tage afstand fra den erotiske del af pole dance, og det stigma der (desværre) kan følge med.

Hos Pole Academy kan du både træne pole dance og pole fitness, og du vælger selv, om dit fokus skal være på benhårde tricks eller sensuelle bevægelser med eller uden heels.

Start din polerejse her

Har du fået lyst til at blive stærk gennem pole fitness? Husk, du kan starte ud med at booke en prøvetime til 50 kr. Se vores priser under medlemskaber, og meld dig nemt ind gennem vores hjemmeside. Vi glæder os til at træne med dig!